Koolmonoxide

Koolmonoxide


Jaarlijks raken honderden mensen gewond door het inademen van de giftige gas koolmonoxide. In enkele tientallen gevallen leidt het zelfs tot de dood. Vandaag de dag zijn er in Nederland nog steeds ontzettend veel woningen waar de rookgasafvoer van de CV ketel niet naar behoren werkt. De risico’s zijn vaak niet bekend bij installateurs en woningeigenaren en wordt er te makkelijk over gedacht. Gebreken als; Gebruikschade, slijtage of verkeerde montage aan uw rookgasafvoer kunnen leidden tot zeer gevaarlijke situaties!

Gevaren van reukloos CO-gas


Koolmonoxide of CO(2) is een niet waarneembaar gas. Het is afkomstig van niet volledige verbranding van een brandstof, in dit geval vaak aardgas. Zonder goede afvoer van dit CO gas kan de hoeveelheid in de ruimte als snel tot hoge waardes opbouwen. Een kleine hoeveelheid koolmonoxide is echter al genoeg om vervelende symptomen te veroorzaken.
Enkele symptomen van een vergiftiging kunnen zijn; duizeligheid, misselijk gevoel of het zien van vlekken. Natuurlijk zijn dit niet alle symptomen en zal het zich ook niet altijd zo uiten, zelfs hoofdpijn kan een symptoom zijn.
Mogelijke gevolgen van vergiftiging variƫren tussen verlamming, hersenschade of soms zelfs de dood.

Wat kunt u doen?


Het volledig voorkomen van koolmonoxide vergiftigingen is heel erg moeilijk, het risico verkleinen is echter vrij simpel. Een van de minst ingrijpende mogelijkheden is bijvoorbeeld het plaatsen van een CO-melder, dit lijkt op een brandmelder maar deze hangt aan de wand en in de zelfde ruimte als de ketel. InstallatieDeals levert en plaatst deze ook voor u.
Ook is het aan te raden om regelmatig onderhoud aan de ketel uit te laten voeren, er kunnen bijvoorbeeld onderdelen versleten zijn die rookgas lekken.
Abonnementen

 • Diensten

 • Daarom Installatiedeals

  24/7 Service in Provincie Groningen
  Hoogwaardige producten
  Minimaal 2 jaar fabrieksgarantie
  Persoonlijke service
  Goede prijs-kwaliteitsverhouding
  Duidelijke afspraken
 • Contactgegevens

  InstallatieDeals B.V.
  Oosterstraat 1
  9771AP Sauwerd - Groningen

  050 - 204 17 50
  Info@InstallatieDeals.nl