CV ketel tips

Waar moet u op letten bij het kopen van een nieuwe CV ketel

De CV ketel aanbiedingen vliegen u de komende maanden weer om de oren, de koude periode van het jaar nadert en veel ketels zijn hier niet meer tegen opgewassen. Het vervangen van de CV ketel is een dure aangelegenheid en hij laat u natuurlijk nét in de steek wanneer het financieel niet uitkomt. Toch is het van belang om niet direct voor de goedkoopste aanbieder te kiezen. Zie hieronder onze 4 CV ketel tips voor het aanschaffen van een nieuwe ketel.

1. Vraag naar certificering

De ene aanbieding lijkt nog mooier dan de ander en al gauw ziet u door de bomen het bos niet meer. Veel van deze spot prijzen die u tegen komt op internet zijn afkomstig van onbekwame installateurs, ook grote bedrijven kunnen hieronder vallen. Het gezegde luidt niet voor niets ‘je krijgt waarvoor je betaald’. Ondanks dat het verleidelijk is om voor de goedkoopste aanbieder te kiezen is het verstandig om even verder te kijken dan de prijs, vraag om certificaten van de installateur. Ook zit niet overal hetzelfde bij het aangeboden pakket, denk hierbij aan; rookgasafvoer en dakdoorvoer, thermostaat en afstellen van de installatie. Bij InstallatieDeals bieden wij veilige installaties tegen concurrerende prijzen, zonder af te doen op de kwaliteit. Bekijk hier onze CV ketel aanbiedingen!

2. Laat een veiligheidsinspectie uitvoeren

Tijdens of na installatie is het gemakkelijk om ons een veiligheidsinspectie in uw woning te laten maken, hierbij controleren wij de gasdichtheid van uw gasleidingen en de rookgasdichtheid van de rookgasafvoer. Daarnaast zou zelfs het elektra nagelopen kunnen worden.
Waar veel mensen niet aan denken is dat de rookgasafvoer van uw CV ketel elke 10-15 jaar vervangen dient te worden, dat is ongeveer op de zelfde leeftijd als bij een CV ketel. Vaak wordt er vanwege kostenbesparing verzuimd om deze mee te nemen bij de ketel vervanging, wat erg gevaarlijke situaties op kan leveren. Jaarlijks raken honderden mensen in Nederland verlamd of lopen hersenschade op door deze gevaarlijke rookgas!

3. Koolmonoxidemelders

U kunt ook zelf bijdragen aan een veilige situatie, een koolmonxide melder helpt u optijd in actie te kunnen komen bij een rookgas lekkage. Ook bij juist aangesloten CV ketels kan er wel eens iets mis gaan. Een betrouwbare koolmonoxidemelder kost tussen €40 en €80 en heeft een levensduur van 10 jaar. Ook wij kunnen een melder voor u plaatsen wanneer u graag wilt dat het goed gebeurd.

4. Onderhoud uw CV ketel

Net als bij elke verbrandingsmotor is onderhoud essentieel voor een goede en veilige werking. Voor een CV ketel is het voorgeschreven om minimaal eens per 12 maanden onderhoud te krijgen, deze termijn wordt aangeven door de fabrikanten en Uneto VNI. Een goed onderhouden ketel heeft een langere levensduur, stookt tot 15% zuiniger en heeft veel minder storingen. Bekijk hier onze Onderhoudsabonnementen.

 • Diensten

 • Daarom Installatiedeals

  24/7 Service in Provincie Groningen
  Hoogwaardige producten
  Minimaal 2 jaar fabrieksgarantie
  Persoonlijke service
  Goede prijs-kwaliteitsverhouding
  Duidelijke afspraken
 • Contactgegevens

  InstallatieDeals B.V.
  Oosterstraat 1
  9771AP Sauwerd - Groningen

  050 - 204 17 50
  Info@InstallatieDeals.nl