Vloerverwarming

Vloerverwarming installateur in Groningen?

Vloerverwarming wordt steeds vaker samen genoemd met energiezuinig verwarmen en een comfortabel gevoel. Het grote voordeel van vloerverwarming is dat de afgegeven warmte op een gelijkmatige manier door de woning wordt verspreid. Deze warmte is bovendien constant waardoor u een behaaglijk gevoel krijgt zelfs bij een lagere verwarmingstemperatuur. InstallatieDeals geeft u graag goed advies dankzij onze jarenlange ervaring als vloerverwarming installateur.

Het installeren van vloerverwarming

Er zijn ontzettend veel verschillende manieren om vloerverwarming aan te brengen, maar naar onze mening slechts twee goede manieren. De beste manier is om een noppenplaat systeem toe te passen en raden dit ook iedereen aan indien de situatie dit toelaat. De minder ingrijpende manier is om de bestaande dekvloer te gebruiken en daar sleuven in te zagen. Hieronder vindt u over beidde systemen meer informatie.

Lagere stookkosten met het noppenplaat systeem

Vloerverwarming die volgens het noppenplaat systeem wordt bevestigd zorgt ervoor dat de vloerverwarmingsbuis in een geïsoleerde tempex plaat komt te liggen. Tempex wordt in de volksmond ook wel vaak piepschuim genoemd en wordt voor allerlei doeleinden gebruikt. Door de samenstelling en dichtheid zoals voor isolatie wordt gebruikt is dit een geweldig product. Deze tempex isolatie plaat zorgt ervoor dat de warmte niet naar beneden straalt. Het noppenplaat systeem is een van de meest zuinige manieren van vloerverwarming installeren omdat de gemiddelde dekvloerdikte ongeveer 3 tot 4,5 centimeter bedraagt. Een dunnere op te warmen vloerdikte scheelt enorm in de stookkosten!

Noppenplaat vloerverwarmingZeer lage stook kosten met Noppenplaat isolatie

Neem contact met mij op

Infrezen vloerverwarming bestaande vloer

Renovatie en verbouwing van bestaande vloeren geeft vaak een beperking in de maatvoering. Deze ligt immers al vast bij onder meer deuren en kozijnen. Hierdoor wordt er steeds vaker gekozen om bij dit soort projecten de vloerverwarming in de bestaande vloer te frezen. Dit brengt naast een besparing op de aanlegkosten ook een voordeel mee want er hoeven geen bouwkundige wijzigingen aan de constructie toegebracht te worden. Nadeel is wel dat ingefreesde vloerverwarming soms minder efficiënt is omdat de vloer over de gehele dikte opgewarmd wordt. De opwarmtijd ligt bij dit systeem hoger en op momenten dat het zonlicht op de vloer schijnt kan de temperatuur in huis snel oplopen naar ruim 25o Celsius. Ook straalt de warmte deels naar onder, indien u voor dit systeem kiest dient u dus ook na te denken over isolatie onder de vloer.

Is uw ketel wel geschikt voor vloerverwarming?


Moderne CV ketels branden modulerend, dat houdt in dat de ketel zelf inschat hoeveel warmte er nodig is. Ouderwetse CV ketels, van voor 2000-2004, werken vaak nog door middel van aan/uit. Aan/uit betekend simpel weg dat de ketel op 100% draait (aan) of op 0% (uit). Aangezien vloerverwarming maximaal op 35 graden celcius mag draaien en een ketel op 100% rondom 90 graden water aanvoert kan dit problemen opleveren. Natuurlijk zijn de meeste vloerverwarmingsverdelers uitgerust met een beveiliging die de pomp uitschakelt om schade te voorkomen, maar dan zit u in de kou. Bekijk onze extreem zuinige A++ CV ketels eens, daarmee bent u verzekerd van een goed werkende installatie.
CV ketel prijzen

 • Diensten

 • Daarom Installatiedeals

  24/7 Service in Provincie Groningen
  Hoogwaardige producten
  Minimaal 2 jaar fabrieksgarantie
  Persoonlijke service
  Goede prijs-kwaliteitsverhouding
  Duidelijke afspraken
 • Contactgegevens

  InstallatieDeals B.V.
  Ommelanderstraat 11
  9791 LG Ten Boer - Groningen

  050 - 204 17 50
  Info@InstallatieDeals.nl