Warmtepomp installateur Groningen

Een warmtepomp aanschaffen in Groningen

InstallatieDeals loopt voorop als het gaat om duurzame innovatie. Wij zien duurzaamheid niet als iets uit de toekomst maar als een oplossing voor hedendaagse zaken.

Een warmtepomp systeem haalt 24 uur per dag gratis warmte uit lucht, water of de aarde. Door een koudemiddel rond te pompen door het leidingwerk (vergelijkbaar met een omgekeerde airco) wordt de warmte vanuit de bron getransporteerd naar uw warmtepomp. Hier wordt vervolgens het tapwater of CV water mee opgewarmd.

Warmtepompen halen op kilometers diepte warmte uit de aarde of gewoon uit de buitenlucht, zelfs bij temperaturen van 20 graden onder nul kan er warmte worden gewonnen uit buitenlucht. Ondanks dat aardwarmte systemen een stuk efficiënter draaien wordt er toch vaak gekozen voor lucht/water systemen. Lucht systemen zijn namelijk een stuk goedkoper en vrijwel overal toepasbaar. Hieronder vindt u meer informatie over beidde warmtepomp systemen.

Duurzaam verwarmen met een aard warmtepomp

De meest efficiënte vorm van duurzaam verwarmen is door middel van een aardwarmtepomp. In de basis werken alle installaties eigenlijk hetzelfde, alleen de warmte bron verschilt. De kern van de aarde en de zon houden de aarde op een constante temperatuur van circa 10 graden. Deze warmte kan gratis gebruikt worden voor het verwarmen van uw huis!

Een warmtepomp bestaat vrijwel altijd uit drie segmenten:

 • -De bodemwisselaar
 • -De warmtepomp
 • -Het CV systeem

aardwarmtepomp

De bodemwisselaar is een buizen systeem dat kilometers de grond in kan gaan, door deze buizen stroomt een koudemiddel die de warmte uit de aarde op neemt. Door de opgenomen warmte verdampt het koudemiddel waardoor de druk in de leidingen tot wel 35 bar kan oplopen en de temperatuur tot wel 65 graden, de ideale warmte voor uw CV systemen.

Neem contact met mij op

Vul onderstaand formulier in voor vrijblijvend warmtepomp advies.

Besparen op uw energierekening door een lucht-water warmtepomp

Dit systeem is ideaal voor bestaande woningen, de bouwkundige ingrepen zijn minimaal en wordt al snel 25% bespaard op uw jaarlijks energie rekening. Ook de aanschaf kosten zijn een stuk lager, wat dit tot een gewild product maakt. De buiten unit kan worden gemonteerd op het dak of buitengevel van uw woning. De binnen unit van de warmtepomp kan naast de nieuwe of bestaande gasketel worden geplaatst. Zelfs bij temperaturen ver onder nul kan er nog energie aan de buitenlucht worden onttrokken. Op momenten dat de energie uit de buitenlucht niet toereikend blijkt springt de CV ketel bij in het verwarmingsproces.

buiten-unit-lucht-warmtepomp

Subsidies duurzame energie (ISDE) geldt ook voor warmtepompten

De €70,000,000 Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) geldt voor warmtepompen, maar ook voor zonneboilers.

Om aan de europese uitstoot afspraken te voldoen gaat de overheid in komende jaren flink investeren in duurzame energie. Door middel van deze regeling kunt u flink besparen op uw aanschaf en de terug verdien tijd hiermee flink terug dringen!

Lees hier meer: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Andere manieren om energie te besparen


CV ketel Zonnepanelen

 • Diensten

 • Daarom Installatiedeals

  24/7 Service in Provincie Groningen
  Hoogwaardige producten
  Minimaal 2 jaar fabrieksgarantie
  Persoonlijke service
  Goede prijs-kwaliteitsverhouding
  Duidelijke afspraken
 • Contactgegevens

  InstallatieDeals B.V.
  Oosterstraat 1
  9771AP Sauwerd - Groningen

  050 - 204 17 50
  Info@InstallatieDeals.nl