Windmolen laten plaatsen in Groningen

Zelfvoorzienendheid met uw eigen windmolen?

Met kleine windmolens in uw tuin of op uw dak kunt u een grote stap zetten naar zelfvoorzienendheid. In tegenstelling tot zonnepanelen werken windmolens 24 uur per dag, in weer en wind. Wel laten verschillende onderzoeken laten zien dat het milieuvoordeel van windmolens sterk afhangt van de plaatsing. Alleen op locaties waar het voldoende waait blijken ze rendabel.  Indien goed geplaatst kunnen windmolens zeer hoge opbrengsten leveren, kies daarom altijd voor een expert.

windmolen

Een goede locatie is belangrijk voor uw eigen windmolen

Bigger is better, dat geld in ieder geval wel voor windmolens. Des te groter de spanwijdte van de rotorbladen, des te groter de opbrengst in verhouding tot de aanschaf. Goede locaties voor een windturbine zijn open velden of bovenop daken waar ze geen last hebben windbrekende factoren als bomen of andere gebouwen. In stedelijke gebieden betekend dit vaak al gauw dat een molen op 10 tot 20 meter moet staan om enigszins rendabel te blijven. In onderstaande afbeelding kunt u zien waar in Nederland het hard waait en dus interessant is om een windturbine te plaatsen. Rood is zeer geschikt, geel is ongeschikt.

geschikte-windmolen-locatie

Neem contact met mij op

Vergunningen en subsidies voor windmolens

Om een windturbine te mogen plaatsen zijn er verschillende vergunningen nodig. Denk hierbij aan een bouwvergunning en een milieuvergunning. Nationaal gezien is er geen vast beleid, dit verschilt dus per gemeente. Een aantal provincies en gemeentes stimuleren duurzame energie en geven ook voor wind energie behoorlijke subsidies af, dit kan wel oplopen tot €2000,-! Voor ondernemers zijn de regels vaak wat soepeler, zij kunnen in vrijwel elk geval subsidie en een voordelige lening aanvragen.

Andere manieren om energie te besparen


A++ CV ketel Zonnepanelen

 • Diensten

 • Daarom Installatiedeals

  24/7 Service in Provincie Groningen
  Hoogwaardige producten
  Minimaal 2 jaar fabrieksgarantie
  Persoonlijke service
  Goede prijs-kwaliteitsverhouding
  Duidelijke afspraken
 • Contactgegevens

  InstallatieDeals B.V.
  Ommelanderstraat 11
  9791 LG Ten Boer - Groningen

  050 - 204 17 50
  Info@InstallatieDeals.nl