Zonnepanelen laten installeren in Groningen?

Voordelen van zonnepanelen

Bespaar op de kosten van uw energierekening

Zonnepanelen, oftewel PV-panelen, laten u gedeeltelijk zelf voorzien in de energiebehoefte van uw huishouden. Deze zelfvoorzienendheid is voordeliger dan stroom af te nemen van de elektriciteitsmaatschappij. Wekken uw PV-panelen meer energie op dan dat uw huishouden gebruikt dan kunt u dit terugleveren aan de netleverancier en ’s avonds kunt u dit kosteloos weer uit het net halen. U kunt tot zeker 2020 gebruik maken van deze regeling. Zoals het er nu naar uitziet zal er dan een kleine vergoeding gelden voor het opslaan van de stroom die u overtollig opwekt. Desondanks zal het steeds meer rendabel zijn om te investeren in zonnepanelen, dit met het oog op onder andere sluitende kolencentrales en steeds hogere kosten van energie. Maatschappijen als Nuon sluiten vervuilende installaties, waardoor energie meer schaars wordt.

zonnepanelen zwart

Zonnepanelen minder belastend voor het milieu

Dagelijks schijnt de zon gemiddeld 12 uur en dit het gehele jaar door. De zon is een van de meest constante bronnen op aarde waar u handig gebruik van kunt maken bij het opwekken van energie. Het productieproces van zonnepanelen is tot bepaalde mate belastend voor het milieu. Door zonnepanelen op uw woning te laten bevestigen draagt u bij aan een mindere belasting van het milieu in zijn totaliteit. Dit kan over een periode van 20 jaar oplopen tot zo’n 30%.

Energielabel van uw woning verbeteren

Iedere woning heeft bij de verkoop sinds 2015 verplicht een zogenaamd energielabel nodig. Dit label geeft meer inzicht in onder meer de isolatiewaarde van een woning. Door de markt heen genomen heeft een rijtjeswoning in Nederland die voorzien is van dubbelglas een C label. Schaft u een nieuwe HR ketel aan of investeert u in de aanschaf van zonnepanelen dan kunt u het energielabel laten stijgen naar B of zelfs B+. U vermeerdert hierdoor de waarde van uw woning.
energielabel

Gebruik subsidies voor zonne-energie, zelfs i.c.m. aardbevingsschade

Als u investeert in de aanschaf van zonnepanelen dan kunt u een beroep doen op diverse subsidiemogelijkheden. Sommige subsidies en voordelen zijn onderling te combineren. Zo kunnen investeerders in zonne-energie in de provincie Groningen een landelijke subsidie voor zonnepanelen combineren met de compensatie subsidie voor aardbevingschade. Zo kan het bedrag dat vergoed wordt bij de aanschaf van zonnepanelen oplopen tot € 7000. U kunt al uw vragen omtrent subsidiemogelijkheden en aanvragen bij ons voorleggen, onze medewerkers helpen u graag verder.

BTW zonnepanelen terugvorderen bij belastingdienst

Een ander voordeel is het feit dat u het BTW bedrag op zonnepanelen in zijn geheel kunt terugvorderen bij de Belastingdienst. Hiervoor dient u zich wel eerst goed te laten informeren door belastingtechnisch onderlegde deskundigen. Onterechte aanvragen kunnen beboet worden met bedragen die oplopen tot € 5000. Onze boekhouder rekent slechts een klein bedrag voor een gedegen advies, waarna u in alle rust en zekerheid van uw gedane investering in zonnepanelen kunt genieten.

zonnepanelen

Vraag ons naar de voorwaarden en ontvang een vrijblijvende offerte op maat.
Neem contact op

 • Diensten

 • Daarom Installatiedeals

  24/7 Service in noord Nederland
  Hoogwaardige producten
  Minimaal 2 jaar fabrieksgarantie
  Persoonlijke service
  Goede prijs-kwaliteitsverhouding
  Duidelijke afspraken
 • Contactgegevens

  InstallatieDeals.nl
  Ommelanderstraat 11
  9791 LG Ten Boer

  050 - 204 17 50
  info@installatiedeals.nl